Hoe combineer je pastelkleuren in je interieur?

geschreven door:
datum:
leestijd:
capri oak_lam_v4_1288x190_berryalloc_rsh_03 copy

Met pastelkleurtjes haal je echt de zon in je leven én in je huis. Deze zachte, opgewekte tinten laten elke kamer oplichten. Wij zijn fan! 

Pastelkleuren hebben een verzachtend, verfrissend en verhelderend effect op je home sweet home. Ga je voor een complete pastellook of combineer je ze liever met neutrale tinten? Of breng je ze graag aan in accenten in een interieur met witte muren? Het kan allemaal. Pastelkleuren zijn weer helemaal in. Onmogelijk om aan deze trend te weerstaan!

Welke pastelkleur is trendy in interieurs? 

GA Rodeo drive_BerryAlloc_RSH

High pressure floors - Grand Avenue - Rodeo Drive

Pastelkleuren zijn nu al enkele seizoenen een grote trend. Zowel poederkleurtjes als zuurstokkleuren zijn in. Ze versieren muren, vloeren, meubels én decoratieve voorwerpen, voor een interieur dat levensvreugde uitstraalt. Dit zijn de trendy pastelkleuren die dit seizoen de toon zetten in ons interieur:

  • Poederroze is een zachte, stralende kleur. Combineer poederroze in de woonkamer met beige, zandkleur en wit. Met een lichte houten vloer hou je de kamer zo helder mogelijk. Deze kleur doet het ook goed in de slaapkamer, in combinatie met warme aardtinten zoals terracotta.
  • Saliegroen is een natuurlijke, rustgevende kleur. Combineer ze in de woonkamer met andere tinten groen en meubels in natuurlijke materialen. De vloer kan je bekleden met het eikenhouten parket van BerryAlloc. Een lichte tint werkt daarbij het beste.
  • Zachtpaars is een lentekleur die je interieur leven inblaast. Op een groot oppervlak zorgt zachtpaars voor diepte en licht. In accenten wordt het een prachtige blikvanger. 
  • Horizonblauw laat een frisse wind door je interieur waaien. Van deze kleur kom je ook meteen tot rust. Ze past perfect bij ijzig grijs, taupe en flessengroen. Voor een designlook is beige een ideaal maatje. Verwarm de ruimte met donker parket van BerryAlloc.

Pastelkleuren voor eindeloze zachtheid

Breng je graag wat tederheid in je interieur? Pastelkleuren zijn ideaal om je interieur vrolijk en rustgevend te maken. Met hun verfijnde en heerlijke tinten nemen ze ons weer mee naar onze kindertijd. Met hun marshmallow-effect brengen ze sfeer in een koele ruimte. Ze weerkaatsen ook het licht. Pastelkleuren zijn dus altijd een goed idee in kleinere kamers. 

Om een zeemzoet, kinderachtig effect te vermijden, kies je het best voor meubels en decoratieobjecten in een strakke stijl, gemaakt van edele materialen. Zet bijvoorbeeld een paarse vaas met mooie rondingen op een marmeren tafel of schoorsteenmantel. Het bed krijgt dan weer beddengoed in poederroze linnen of zijde.

Hulp nodig om de beste vloerbedekking bij je pastelkleurige interieur te vinden?