Inspiratie voor een vloer met een gekleurde ondertoon

geschreven door:
datum:
leestijd:
gyant warm brown_lam_v4_1288x190_berryalloc_rsh

Muren hoeven niet langer het enige kleuraccent in je interieur te zijn. Ook vloeren kunnen nu in een opvallende kleur worden uitgevoerd. Zo geef je je woonkamer een unieke uitstraling.

Welke kleur kies je voor de vloer?  

Wil je je ruimte tonnen karakter geven? Dan is een gekleurde vloer een uitstekende keuze. Er zijn veel verschillende kleuren en combinaties mogelijk, dus je vindt altijd een kleur die bij je stijl past.

Dit zijn alvast onze tips: 

  • Geel: parket in deze kleur geeft de ruimte een zonnige sfeer. Het staat prachtig bij turkoois, wit, grijs en hout.
  • Oranje: staat symbool voor vitaliteit en warmte. Een kamer met neutrale, koele tinten wordt meteen in een warme sfeer gehuld. 
  • Rood: deze stralende kleur doet aan de opkomende zon denken. Rood past mooi bij wit en zwart.
  • Poederroze en terracotta: zijn perfect voor in de slaapkamer. De schakeringen van roze geven een zachte,warme sfeer.
  • Donkerpaars: deze hypnotiserende, magnetische kleur brengt je interieur tot leven. Hou de rest licht met witte muren en licht hout. Gebruik decoratieve voorwerpen in zachtpaarse tinten.
  • Saliegroen: roept rustgevende, heuvelachtige landschappen op. Combineer ze met houten meubels en speel met planten. Je krijgt zo een heel natuurlijk effect. Goudkleurige accenten doen het hier ook goed. Denk maar aan een messing lamp of een spiegel in de vorm van een zon.

een tip om blunders te voorkomen?

Gebruik de vloerkleur als basis om de muurverf te laten maken (en nooit omgekeerd).
Blog box content_Myfloorstyle_gyant warm brown_lam_1359x966

Laminaat - Ocean+ 8V4 - Gyant warm brown

Hoe begin je aan een gekleurde vloer?

De kleur van de vloer vormt het startpunt voor de decoratie van de kamer. Weet je al welke vloerkleur het wordt? Kies dan de muurverf die deze vloer van zijn beste kant zal laten zien. Hierin zijn verschillende stijlen mogelijk:


moodboard rouge craft gyant warm brown_lam_berryalloc_pic_02

  • Je gaat voor een complete look door vloer en muren in dezelfde kleur te schilderen. 
  • Creëer de optische illusie dat je kamer dieper is door op de vloer en op één muur in het verlengde van de vloer dezelfde kleur te zetten, met een kleine overloop van 15 cm.
  • Hou je muren wit (of verf ze in een andere neutrale, lichte kleur). Met meubels en decoratievoorwerpen zorg je dan voor andere kleuraccenten.
  • Durf kleuren te combineren. Speel bijvoorbeeld met schakeringen van één kleur of kies voor prachtige contrasten met verschillende, bij elkaar passende kleuren. 

 

Inspiratie voor je vloer nodig?