Welke vloer kiezen?

geschreven door:
datum:
leestijd:
article main header_Myfloorstyle_Ambre Naturel_swf_1200x839

Wil je een nieuwe vloer, dan is de keuze megagroot. We helpen je graag op weg om een vloer te kiezen waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Eentje die perfect past bij jou en je gezin. Wil je erop dansen, piano spelen of je yogamat uitrollen?

De ruimte doet ertoe

Voor welke ruimte zoek je een nieuwe vloer? Keuken, badkamer, living, slaapkamer, bureau of atelier: voor elke ruimte is er een geschikte vloer. 

Keuken: de meest robuuste

De keukenvloer krijgt aardig wat te verduren: waterspatten, een pot mayonaise die aan diggelen valt, modderschoenen ... Hier zal je regelmatig stofzuiger en dweil bovenhalen om alles netjes te houden. Daarom wil je in de keuken een waterbestendige vloer die ook slijtvast, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk is. 

Waterbestendige laminaat in een keuken

Laminaat - Ocean+ XL - Jazz Sand Natural

 

Woonkamer: mooi en comfortabel, een leven lang

In de woonkamer kan je je creativiteit de vrije loop laten. Hier willen jij en je gasten aangename momenten beleven. Kijk vooral naar het comfort, wat je mooi vindt en hoe je leeft. Wil je een piano in je living zetten, een zware boekenkast of spurt je peuter graag met zijn fietsje rond in de woonkamer? Kies dan een vloer die tegen een stootje kan.

Ideaal als woonkamervloer:

Vinylplanken en -tegels
Laminaat
High pressure floors
Parket
Vinylplank flooring in living room

Vinyl planks - Pure - Columbian Oak 946m

Badkamer: spetters en spatten

Volop waterpret in de badkamer. Zeker met kinderen spettert het water de hele badkamer rond. En ook jij en ik stappen al eens met natte voeten uit de douche of het bad. Ga dus voor een vloer die tegen water kan, zodat je geen vlekken, vocht- of schimmelproblemen krijgt.

Laminaat - Ocean 8 PA - Jazz Light Grey

Laminaat - Ocean 8 PA - Jazz Light Grey

Slaapkamer: zacht en warm onder je voeten

Voor de slaapkamervloer kan je zowat kiezen wat je wil. Omdat je er wellicht vaak op blote voeten loopt, is een zachte, warme vloer best prettig

Ideaal als slaapkamervloer:

Vinylplanken en -tegels
Laminaat
High pressure floors
Parket
laminaat in een kinderkamer
Laminaat - Trendline 8 V4 - Lily Oak

Meer tips om je vloer te kiezen

Bij je vloerkeuze, hou je best ook rekening met zaken zoals de akoestiek, de installatie, mogelijke vloerverwarming … 

  • Nood aan akoestische isolatie in een kamer? Hout presteert van nature goed op dat vlak, dus parket is een slimme zet. Ook vinyl kan perfect, in combinatie met een geschikte onderlaag.
  • Wil je graag samenhang over heel je woning? Neem dan vloeren die waterbestendig zijn zoals vinylplanken en -tegels, high pressure floors of waterbestendige laminaat.
  • Plan je een gezinsuitbreiding of komt er in de toekomst een huisdier bij? Kies dan nu al voor een slijtvaste vloer. Dat kan in vinylplanken en -tegels, laminaat of parket met een extra beschermende coating. Of ga meteen voor een extreem sterke vloer: een high pressure floor. Dat is er eentje die zo sterk is dat je hem zelfs in luchthavens, op beurzen en ander commerciële ruimtes vindt.
  • Plaats je een nieuwe vloer bovenop een oude vloer? In vinylplanken en -tegels vind je de dunste opties. 
  • Heb je vloerverwarming? Dan zijn vinylplanken en -tegels een slimme keuze. Andere vloertypes zijn ook mogelijk.

 

Vind een vloer die (bij jou) past

Met de floorfit-tool zie je meteen hoe een vloer eruit ziet in jouw woning. Laad een foto op van je interieur of pas de demofoto’s aan en experimenteer met kleur en vloertype. 

Ontdek Floorfit

Wil je vloeren in houtlook zien en voelen?